tisdag 21 februari 2012

Lotteri

Ja man kan säga att Hardangervidda är som ett lotteri,i alla fall nu om vintern.
Det har nog inte gått en hel vecka utan att det antingen varit stängt eller också kolonnekjöring.Snö och vind och vind och snö.Det konstiga är att så fort vi väntar besök så blir det busväder och även så den här gången.
Vidda är stängd men som tur är så finns det andra vägar (dock inte så många att välja på) och fjällövergångar som inte är så utsatta som vidda är.

Ja ja det blir väl vår i år också och tur är väl det för nu är jag så le på snö,snö och snö.Ena dagen börjar det med ösregn och slutar med snöflingor stora som dasslock.
Igår snöade det hela dagen och det var inte dåligt med snö som kom.Idag,ja då är snön som kom igår borta.Men det finns mycket mycket vitt elände kvar fortfarande.

Vi bor omringade av höga berg och nästan på stenkasts avstånd har vi de närmsta bergen.Igår hörde vi och såg snöras flera gånger om.Det är naturens makter det.

Med tanke bergen så duggar inte solstrålarna tätt här utan solen försvinner på hösten och kommer inte tillbaka förrän nu i februari.Dock inte några längre stunder så här i början men den lyser några fjuttiga minutrar åtminstone.Tidigare idag fick man lite vårkänsla då den lyste in genom köksfönstret och fåglarna sjöng.
Men nu är det tyst på fåglarna och solen har försvunnit.

Så ni som har solen hos er,NJUT i fulla drag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna några rader så blir jag glad!